• Архив

    ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ - ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "Д-Р ПЕТЪР БЕРОН" - С. ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

    146 години от гибелта на Васил Левски

    146- годишнината от гибелта на Васил Левски бе чествана и от клуб „Млади възрожденци“ към ОУ „Д-р Петър Берон“ с. Желю войвода, общ. Сливен. Подготовката за честванията започна няколко дни преди това с изработването на тематични табла от учениците. Вече готовите материали бяха изложени из цялото училище, а участниците с голямо вълнение се радваха и имаха възможността да се запознаят с биографията и делото на Апостола. 

    Момчетата от клуб “ Млади възрожденци“ се надпреварваха за най- дълъг „Лъвски скок“. Най- добрите в състезанието получиха и награди за достойното представяне.

    Още една надпревара бе в програмата. Учениците бяха разделени на три отбора. Изпълнени с ентусиазъм и спортен дух всички те отговаряха на множеството въпроси от викторината, която бе  посветена на Васил Левски   . С много знания те отговориха вярно на всички зададени въпроси, но отборът събрал най- много точки бе излъчен като победител.

    Кулминацията на честванията бе с рецитала на стихове от всички ученици от клуб „Млади възрожденци“. Пеенето на патриотичните песни, посветени на Апостола, обаче развълнува най- силно участниците в честванията по повод  146 години от гибелта на Васил Левски.

    Заредени с много ентусиазъм и радост участниците в клуб „Млади възрожденци“ към ОУ „Д-р Петър Берон“ с. Желю войвода, общ. Сливен почетоха паметта на Апостола на българската свободата. 


    Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com.
    Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.
    Вижте нашите курсове за учители с кредити на kursove.teacher.bg.