• Архив

    ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ - ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "Д-Р ПЕТЪР БЕРОН" - С. ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

    Празникът „Коледна забава“ започна в 9:30 часа, когато в училищния коридор тръгна група коледари. Те първо почукаха на вратата на директора на училището – г-жа Кираджиева-Курдова. Учениците от Клуб „Млади възрожденци“, облечени в народни носии, с калпаци на главата и геги в ръка посетиха директора, за да изпълнят един от най-древните ни обичаи. Г-жа Кираджиева-Курдова ги прие, както подобава с пожелание за много здраве. Отлично подготвени, коледарите нарекоха за здраве и благополучие всички ученици от 1 до 7 клас.

    „Тоя кравай, вит-превит, печен-препечен, той за вас е наречен.

    Колкото зрънца в този кравай, толкова здраве в тази къща. Речете, дружина: Амин!“.

    Дядо Коледа посети учениците от начален етап в ОУ “Д-р Петър Берон“, с.Желю войвода . Децата пяха коледни песни и рецитираха стихотворения, научени в клас. Всички получиха лакомства и си пожелаха здраве и много вълшебства!

    „Коледна забава“, включваше:

    -Танцово предизвикателство

    Включени бяха по две двойки от клас.В пет музикални стила – хоро, ръченица, латино, рап, балет, учениците показаха невероятни умения да танцуват. След оспорвана надпревара двойките от 5 клас, 6 клас и 2 клас бяха класирани на първо място.

    -Сладка надпревара

    Включени бяха по две двойки от клас. Условието на състезанието е да бъде изядена тортата, като този, който я дава да бъде със затворени очи, а другия с ръце зад гърба.

    Първо място за 6 клас.

    Второ място за 5 клас.

    Трето място за 2 клас.

    -Първи на трапезата

    Включени бяха по един ученик от клас. Наредени бяха седем стола като след всяко спиране на музиката се премахваше по един стол. Накрая остана само един стол.

    Победител – Кристина от 1 клас.

    – Танц с класния

    Да поканиш класния ръководител на танц, беше част от програмата и невероятна емоция за учениците и техните учители.

     


    Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com.
    Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.
    Вижте нашите курсове за учители с кредити на kursove.teacher.bg.